Autorski koncert Vladimira Koraća u Beogradu

Kompozitor Vladimir Korać prirediće autorsko veče u utorak, 5. novembra 2019. godine, u Velikoj sali SKC-a u Beogradu. Na koncertu pod nazivom “Event Horizon” naći će se dve kompozicije: istoimeno delo za kamerni ansambl i elektroniku, i Inside the Particles za saksofon, violončelo i elektorniku.

Kompoziciju Event Horizon premijerno će izvesti ansambl Gradilište pod dirigentskom palicom Ivana Markovića, dok će Inside the Particles odsvirati Milan Savić (saksofon) i Srđan Sretenović (violončelo). Za part elektronike zadužen je autor.

  • Save
Vladimir Korać, autorski koncert “Event Horizon”, SKC, 5. novembar 2019.

Vladimir Korać je završio osnovne i master studije kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Srđana Hofmana. Trenutno je student doktorskih studija kompozicije na istom fakultetu u klasi prof. Zorana Erića. U dosadašnjem opusu komponovao je za solo instrumente, različite kamerne ansamble, simfonijski orkestar, elektroniku i elektro-akustičke kompozicije, a dela su mu izvođena u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Austriji i Švajcarskoj, na festivalima KoMA (Beograd), Festum (Beograd), KompArt (Novi Sad), ISA (Murcušlag, Austria), Sarajevo Sonic Studio (Sarajevo), Die jüngste Musik unserer Zeit (Grac), Izlog suvremenog zvuka (Zagreb), Vienna International Saxfest (Beč), Lange nacht der zeitgenössische musik (Cirih).

Koncert počinje u 20h, a ulaz je slobodan.

  • Save
Kompozitor Vladimir Korać

One comment on “Autorski koncert Vladimira Koraća u Beogradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *