Konferencija posvećena Elektronskom studiju Radio Beograda

U četvrtak, 5. decembra, će se u RTS klubu održati konferencija Elektronski studio. Mesto eksperimenta, umetnička utopija ili revolucija? Modernistička tradicija i nove perspektive.

Konferencija će se odigrati u okviru projekta Unearthing the Music Trećeg programa Radio Beograda. Nakon pozdravnih reči Milana Nedića, direktora Radio Beograda i Predraga Šarčevića, v.d. glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radio Beograda, uslediće plenarna predavanja, prezentacije, paneli i slušanja/razgovori sa kompozitorima.

Plenarni predavači su Vladan Radovanović, kompozitor, sintezijski umetnik i bivši rukovodilac Elektronskog studija Radio Beograda i Sanne Groth, muzikološkinja, direktorka “Centra za zvučnu okolinu” Univerziteta Lund, glavna i odgovorna urednica internet magazina Seismograf. Radovanović će govoriti o nastanku i stvaranju Elektronskog studija.

Svoje radove će potom prezentovati dr Milan Milojković, Zoran Pantelić, Ksenija Stevanović, Svetlana Maraš. Uslediće dva panela, “Elektronska muzika u Srbiji – perspektiva autora”, na kom će učestvovati Miroslav Miša Savić, Svetlana Savić, Vladan Radovanović i Srđan Hofman, te “Elektronska i eksperimentalna muzika danas – perspektiva organizatora” na kom će govoriti Zoran Pantelić, Bane Jovancević, Davorka Begović i Bojan Đorđević.

U okviru rubrike “Slušanja/razgovori” sa svojim delima će nastupiti Ana Gnjatović, Vladimir Korać i Maja Bosnić.

  • Save
Program konferencije o Elektronskom studiju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *