Koncert Pionirke zvuka: Ludmila Frajt

Elektronski studio i Treći program Radio Beograda obeležavaju 100 godina od rođenja kompozitorke Ludmile Lide Frajt u utorak, 19. novembra.

U živom prenosu sa početkom u 21h, u okviru emisije “Elektronski studio uživo” koja se emituje iz studija 6 Radio Beograda, slušaćemo kompoziciju Nokturno Ludmile Frajt u aranžmanu za ansambl i elektroniku, koji je priredio Rainhold Fridl.

Na taj način, Elektronski studio i Treći program RB se priključuju obeležavanju, kako naglašavaju, važne godišnjice “naše značajne kompozitorke i pionirke multimedijalne i elektronske muzike”.

U izvođenju će učestvovati Milana Zarić, harfa, Vladimir Blagojević harmonika, Nenad Marković, truba ( Ensemble StudioŠest) i Svetlana Maraš, elektronika (Elektronski studio Radio Beograda).

Koristeći originalni autograf i zapise kompozitorke koje smo dobili ljubaznošću muzikolškinje i bivše urednice Trećeg programa Hristine Medić, dobijen je je uvid u kontekst kompozicije koji je omogućio aranžman i aksutičku artikulaciju “Notkurna”.

Iz poziva

Program “Pionirke zvuka” odvija se u okviru projekata Unearthing The Music koji finansira Evropska fondacija za kulturu, uz saradnju MInistarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i uz podršku Sokoja.
Programsko-urednički tim čine Svetlana Maraš i Ksenija Stevanovic, a diznajer zvuka je Zoran Marić.

  • Save
Poster “Pionirke zvuka: Ludmila Frajt”, autor Andrej Dolinka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *