Veče muzike Srđana Hofmana povodom 75 godina života

U sredu, 13. novembra 2019. godine, biće održan autorski koncert Srđana Hofmana, povodom obeležavanja 75 godina života ovog prominentnog kompozitora.

Koncert će se održati u Velikoj sali Ruskog doma u Beogradu, sa početkom u 19h. Na programu će biti neka od najpoznatijih Hofmanovih dela: Znakovi, Pastorala, Kroz kutije zvuka 1, Gledajući u Ogledala Aniša Kapura, Makamba, Dolazi!, i Ogledalo.

Dela će izvoditi Trio “Pokret”, Duo harfi, Ansambl za novu muziku “Gradilište”, Kamerni orkestar “Gudači Svetog Đorđa” i hor “Collegium Musicum”. Dirigovaće Dragana V. Jovanović i Ivan Marković.

  • Save
Autorski koncert Srđana Hofmana, 13. novembar 2019.

O kompozitoru

Srđan Hofman (1944, Srbija), studije kompozicije završio 1968. godine na Muzičkoj akademiji u Beogradu (danas Fakultet muzičke umetnosti) u klasi Stanojla Rajičića, a potom u istoj klasi i magistrirao 1972. godine. U dva maha bio na kraćim usavršavanjima u inostranstvu.

Deluje kao kompozitor, profesor emeritus kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti i višemedijske umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, te kao osnivač i šef Tonskog studija Fakulteta. Bavi se i teorijskim radom vezanim za problematiku savremene muzike, a autor je većeg broja studija objavljenih u stručnim časopisima i knjige Osobenosti elektronske muzike.

Opus Srđana Hofmana sačinjavaju brojna orkestarska, vokalno-instrumentalna, kamerna, elektroakustička, solistička i horska dela. Dobitnik je mnogih nagrada, između ostalih i prvih nagrada Tribine kompozitora za delo Koncertantna muzika (1994) i delo Znakovi (1995), nagrade Stevan Mokranjac za delo Gledajući u Ogledala Aniša Kapura (2011), nagrade Kompozitor godine za delo Ogledalo (2012), nagrade Udruženja kompozitora Srbije i Velike plakete Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *