Autorski koncert Branke Popović

Kompozitorka Branka Popović prirediće autorski koncert u ponedeljak, 2. decembra u Velikoj sali SKC-a u Beogradu. Kompletan program izvešće ansambl “Metamorphosis” pod upravom Saše Mirkovića.

Koncert će početi u 20h, a ulaz je slobodan.

  • Save
Autorski koncert Branke Popović, SKC Beograd, 2. decembar 2019.

Branka Popović je diplomirala na Odseku za muzikologiju i Odseku za kompoziciju u klasi Zorana Erića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Postdiplomske studije kompozicije, Master of Music in Composition, završava u Londonu na Guildhall School of Music and Drama, u klasi Džudit Bingam (Judith Bingham). Na istoj školi, u okviru Student Fellowship programa, ostaje još godinu dana kao Composition Fellow. Doktorirala je 2013. godine na Odseku za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića.
Kompozicije su joj izvođene u okviru festivala: Svetski dani nove muzike (Bratislava, 2013), Reims Scenes d’Europe 2016, ÁTLÁTSZÓ HANG 2017, International Spring Orchestra Festival 2016 (Malta), Bijenale savremene muzike u Kopru (2014), Festivalul internațional-Zilele SNR-SIMC 2014 MERIDIAN (Bukurešt, 2014), Međunarodna tribina kompozitora, Birtwistle Festival London, Brass Spectacular Glasgow, City of London Festival i festivala KoMA.

Sarađivala je sa eminentnim izvođačima i ansamblima posvećenim interpretaciji savremene muzike među kojima su Stiven Gutman (Stephen Gutman), Elen Ugelvik (Ellen Ugelvik), Austrijski ansambl za novu muziku (Salcburg), Ansamblul devotioModerna (Rumunija), ARTéfacts ensemble (Grčka), Auris kvartet, ansambli Gradilište, Studio 6, Trio Pokret, Metamorfozis, Gudači Svetog Đorđa, LP duo, Simfonijski orkestar RTS-a i hor Collegium Musicum.
Njena prva kamerna opera Petrograd premijerno je izvedena 2012. godine.
Docent je na Katedri za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a u periodu od 2010. do 2015. godine bila je saradnik Trećeg programa Radio Beograda. Godine 2007/2008 sarađivala je sa Beta Radio France International, gde je uređivala emisiju Klasimilacija. Od 2015. godine je selektor Međunarodne tribine kompozitora.

  • Save
Kompozitorka Branka Popović

Leave a Reply

Your email address will not be published.